Ontdek onze distillaten
Ambachtelijk gedistilleerd in onze eigen koperen distilleerketels
Bij Craft Distillery Copperz worden de gedistilleerde dranken op ambachtelijke wijze vervaardigd.
Van het maken van het ruwnat tot het fijnstoken van het distillaat gebeurt bij Copperz zelf.
Zie hieronder welke gedistilleerde dranken bij Copperz worden gemaakt.
- GIN
- RUM
- BIERBRAND
- WHISKY en WHISKEYS
- CALVADOS
- ZELF DISTILLEREN??? - Boek dan een workshop
Onze London Dry Gin wordt gedistilleerd uit een ruwnat afkomstig van gemoute granen. De mash voor het ruwnat werd gefermenteerd met een unieke giststam die wij ook in onze bierbrouwerij gebruiken.
London Dry
Een frisse London Dry Gin met toetsen van citrus en zoethout. Het zoete van het zoethout wordt in balans gebracht door de heldere citrusaroma’s. Deze gin leent zich goed om een Gin-tonic te maken met toevoeging van een kaneelstokje en een steranijs. Niet alleen een leuke presentatie, maar ook een perfecte smaakcombinatie.
Zie meerRose Leaf
Onze Rose Leaf GIN, is een London Dry Gin met een 41 vol. % alc en is bij de derde distillatie run verrijkt met gedroogde rozenblaadjes in de Gin-basket. Hierdoor krijgt deze gin een heerlijke aromatische geur. Het geeft de gin in combinatie met een zachte tonic een heerlijke en bijzondere geur. Wil je een extra zomerse uitstraling, gebruik dan ook rozenblaadjes in de gin/tonic mix. Deze Gin is bijzonder mooi te gebruiken in combinatie met champagne of andere bubbels.
Zie meerBierbrand is het distillaat dat gemaakt wordt door bier te distilleren. Bierbrand heeft daarom de specifieke kermerken van de gedistilleerde bier, waarbij met name de gebruikte mout en hop een grote rol spelen. Wij gebruiken onze Bierbrand ook om een bier te infuseren.
Bierbrand
Bierbrand, gestookt van onze Hanzebock, ruim een jaar gelagerd op een nieuw 'medium toast' Europees eiken vat. Alc. 45%
Zie meerBierbrand
Bierbrand, gestookt van onze Hanzebock, een jaar gelagerd op een Bourbon Whiskey vat. Alc. 45%
Zie meerBierbrand
Bierbrand, gestookt van onze Hanzebock, een jaar gelagerd op een Ruby Port vat. Alc. 45%
Zie meerOnze Rum wordt gedistilleerd van ruwnat dat gedistilleerd wordt van sugar wash gemaakt van biologische rietsuikermelasse, die afkomstig is uit Nicaragua. De sugar wash wordt gefermenteerd met een speciale RUM-giststam afkomstig uit de Caribian.
Rum
Onze bruine rum heeft haar donkere kleur gekregen door rijping op houten vaten. De rum is aromatisch van smaak door het vat en door de verschillende specerijen die gebruikt zijn tijdens het distillatieproces.
Zie meerRum
Botanical Rum, onze basis rRum, maar nu gestookt met verschillende botanicals, die wij ook voor onze GIN gebruiken.
Zie meerWitte Rum
Heldere witte rum. Onze basis Rum, die niet op eiken vaten wordt gelagerd. Pure Rum om mee te mixen.
Zie meerHet ruwnat dat wij voor onze verschillende Whiskies gebruiken wordt door onze brouwer op ambachtelijke wijze in eigen brouwketels gebrouwen. De granen worden speciaal door hem geselecteerd en leveren de specifieke kenmerken van het distillaat. Voor de fermentatie worden verschillende (malt)gisten gebruikt, afhankelijk van het type Whisky dat we willen maken.
Whisky
Onze first batch Whisky. We hebben onze eerste Whisky gedistilleerd van een mash met speciaal geselteerd mouten. Deze Whisky heeft 3 jaar gerijpt op een en hetzelfde Bourbon vat.
Dus een beperkte oplage.
Whiskey
Onze Irish whiskey style is een whiskey een aromatisch en volle whiskey, zonder rooksmaak. De mash voor het distillaat wordt deels met ongemoute gerst gebrouwen en gestookt in een Pot Still. De Whiskey wordt traditioneel 3 keer gedistilleerd.
Whiskey
Simpel gezegd is bourbon Amerikaanse whiskey gemaakt van minimaal 51% mais. De mais geeft de bourbon een zoetere smaak in vergelijking met andere whiskey’s.
Onze Achterhoekse Calvados (of beter gezegd "Apple Brandy" of "Au de Vie") is het resultaat van een Cider, die wij in onze Pot Still twee keer hebben gedistilleerd. De Cider hebben wij gemaakt van een mix van appelrassen en conference peer, afkomstig van fruitbedrijf Horstink uit Rha (Achterhoek). De rijping heeft plaats gevonden op Europees eiken houten vaten.
Calvados
Calvados, gemaakt van een mix van appels en peer afkomstig uit Rha (Achterhoek). Ruim een jaar gelagerd op een nieuw Europees Eiken vat. Alc. 43 vol%
Zie meerCalvados
Calvados, gemaakt van een mix van appels en peer afkomstig uit Rha (Achterhoek). Ruim een jaar gelagerd op een Europees (Light Toasted) Eiken vat. Alc. 43 vol%
Zie meerCalvados
Calvados, gemaakt van een mix van appels en peer afkomstig uit Rha (Achterhoek). Ruim een jaar gelagerd op een Europees (Medium Toasted) Eiken vat. Alc. 43 vol%
Zie meerWorkshops in de GIN-school
Breng jouw eigen creativiteit tot leven in de Gin School van Copperz en boek een workshop dististilleer zelf je eigen Whisky of GIn of Rum!
- 3 - 4 uur
- 6 tot 12 personen
- vanaf € 57,50 per persoon